Erre az átverésre nem lesznek büszkék a gyorséttermi dolgozók

Fotó: citizenside.com / CITIZENSIDE/CHRISTOPHE BONNET

-

"Halló, itt a tűzoltóság, gyorsan törjék ki az étterem összes ablakát, mert veszélyes gázok halmozódtak fel az épületben!" "Rendben!" Mindez Amerikában történt, már vagy fél tucatszor.


Egy tűzoltóként bemutatkozó férfi hívta fel a Burger Kinget az amerikai Minnesotában péntek este, és azt kérte a gyorsétterem dolgozóitól, hogy törjék ki gyorsan az étterem ablakait, mert odabent veszélyes gázok halmozódtak fel, nagy a nyomás, és robbanásveszélyes a helyzet.

A dolgozók pedig kitörték az ablakokat.

Egyelőre nem tudni, mekkora a kár, írja a Guardian. Az ablakokat ideiglenesen bedeszkázták, a hatóságok keresik a viccelődő telefonálót.

Nem ez volt az első ilyen eset, csütörtök este egy oklahomai Burger Kinget hívott fel valaki ugyanezzel, ott magas szén-monoxid-tartalomról magyarázott a telefonban. Az ottani károkat 10 ezer dollárra becsülték. Februárban egy kaliforniai Burger Kingben ugyanezzel a forgatókönyvvel 35 ezres kárt csináltak, de Amerika-szerte más gyorséttermeket, például Wendy'st, Jack in the Boxot is beugrasztottak a kamuhívásokkal.

Az egyik étterem menedzsere nem elégedett meg az ablakok kitörésével, még a saját autójával is nekiment az épület üvegeinek.

A tűzoltóság felhívta a figyelmet, hogy ők ilyet soha nem kérnek.