Erőtlen szélzsákok a Forma–1-es pilóták

Fotó: AFP / BEN STANSALL

-

Mondja Ecclestone, aki visszaszólt Vettelnek, és azt állítja: csak azért panaszkodnak az F1-re a versenyzők, mert ezt kéri tőlük a csapatuk.


Noha a pilóták szövetsége nyílt levélben sürgette a Forma–1 megreformálását, a sportág nagyurát, Bernie Ecclestone-t ez nem hatotta meg. „Azt mondanak, amit csak akarnak. Úgysem csinálhatnak semmit. De véleménye mindenkinek lehet” – fogalmazott Bahreinben, a hétvégi futam helyszínén.

Ecclestone még hozzátette: „Valójában ez a csapatuk hangja. A pilóták csak azt mondják, amire a csapatuk megkéri őket.”

De miért kellene a csapatoknak bábként használniuk a versenyzőket, ha maguk is hatással vannak a szabályalkotásra? Ecclestone szerint „a csapatok úgy gondolják, a pilótákra jobban figyel a közönség és a média, ezért jobb őket beszéltetni”.

A brit sportvezető nem gondolja, hogy a pilótáknak állandó hely járna az F1 döntéshozó testületében, és visszalőtt Sebastian Vettelnek is, aki pénteken az új időmérő változatlanul hagyását egy olyan fagylaltoshoz hasonlította, aki továbbra is vaníliát árul, noha mindenki csokoládét kér.

„Talán igaza van, de fog ő ettől versenyt nyerni? – okoskodott Ecclestone. – Elmondhatná a fagyis hasonlatot a főnökének is, mert pár éve ők is vaníliát árulnak.”