Erős hidegfront csap le a hétvégén

Fotó: Simó Endre / Simó Endre

-

Addig viszont ragyogó idő lesz.


Szerdán fátyolfelhők szűrte napos időre számíthatunk, inkább csak elvétve az északi tájakon fordulhat elő zápor. A délnyugati szél többfelé megerősödik, nyugaton viharossá is fokozódik. Reggel 15 és 20, délután 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet. Melegfronti hatás terheli szervezetünket – írja a köpönyeg.hu

Csütörtökön túlnyomóan napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő szűrheti a ragyogó szeptemberi napsütést. Eső nem lesz. Országos hőségre van kilátás 30-35 fokos meleggel.

Pénteken hűvösebb levegő éri el hazánk északnyugati részét, így ezeken a tájakon megszűnik a hőség. Az Alföld nagy részén azonban tovább folytatódhat a rekkenő hőség. Északnyugaton, északon egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Északnyugaton 25, máshol 30 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton egyre többfelé növekszik meg a felhőzet, és nyugat, északnyugat felől záporok, zivatarok alakulnak ki. Néhol jégeső is kitörhet viharos szélrohamokkal. A keleti tájakon még 30 fok felett, nyugaton már csak 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet. Erős hidegfront érkezik.

Vasárnap borongós, felhős időre van kilátás sokfelé esővel, záporral, zivatarral. Tovább csökken a hőmérséklet.