Érkezik a Miniszterelnökség húsvéti ajándéka

-

A kormányhivatalok dolgozói 25 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak, de van, akinek egy tábla csokival kell beérnie.


Húsvéti ajándékkal lepi meg a Miniszterelnökség a megyei és a fővárosi kormányhivatalok dolgozóit – derült ki egy a Népszabadság birtokába került levélből. Az irat szerint a dolgozók fejenként 25 ezer forint értékű Erzsébet-ajándékutalványt kapnak. Nem jogosultak viszont az utalványra mások mellett a „6 hónapon belül kinevezettek, a címadományozottak és a vezetők." A lap szerint ők csokoládényulat kapnak ajándékba.

A Miniszterelnökség megerősítette, hogy a kormányhivatalok és járási hivatalok dolgozói egyszeri juttatásként 25 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak húsvétra. A juttatás az ügyintézőket és a hivatalok mindennapi működésében, az ügyfelek hatékony és gyors kiszolgálásában segítő munkatársakat, összesen 27 438 főt érint, a hivatalok vezetői és vezető beosztású kormánytisztviselői nem részesülnek juttatásban. A Miniszterelnökség a szokatlan húsvéti ajándékozást a következővel indokolta: „A kormányhivatalokban, járási hivatalokban és a kormányablakokban dolgozók az elmúlt években számos átalakítást, fejlesztést vittek sikerre, munkájukkal lehetővé teszik a gyorsabb, hatékonyabb és szolgáltatói szemléletű államigazgatás kialakítását."

A csokoládényúl a Népszabadság információi szerint nem központi utasításra jár, a gesztus a kormányhivatalon belül fogalmazódott meg.