Éremesélyes kézilabda-válogatottakat ígér Kocsis Máté

Forrás: VS.hu / Kummer Janos

-

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöki posztjára pályázó fideszes politikus a meglévőnél szélesebb utánpótlásbázist, infrastrukturális fejlesztéseket és a sportág eddiginél hatékonyabb népszerűsítését szeretne elérni.


A Fidesz kommunikációs igazgatója, Józsefváros polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be az elnökségbe jelölt csapatát, illetve a programját. Kiemelte, megtiszteltetésnek tartja, hogy felkérték elnöknek, és hangsúlyozta, komoly szakmai stáb áll mögötte.

Kocsis Máté tiszteletbeli elnöknek jelöli Mocsai Lajos „sikerkapitányt”, a Testnevelési Egyetem rektorát. Mocsai maga egyebek között azt mondta, szeretné, ha a jövőben az eddiginél több fiatal tehetség jutna szóhoz élvonalbeli klubokban. Az ő területe lenne az edzőképzés és a tudományos munkák kidolgozása.

A női válogatottakért és a női utánpótlásért Pálinger Katalin és Radulovics Bojana olimpiai és világbajnoki ezüstérmesek felelnének az elnökségben. A férfi válogatottak és a férfi utánpótlás ügye Marosi László területe lenne. Oláh Sándor az amatőrök ügyének összefogásáért, Bardóczy Gábor a TAO-pénzekért, Győrfi János a sporttudományért és az innovációért, Tállay András a sportegészségügyért és a teljesítménymérésekért felelne az elnökségben. A főtitkár Novák András lenne.

Kocsis Máté jelezte: szeretnének csarnokokat építeni, illetve a meglévőket felújítani, hogy még több gyereknek legyen kedve és lehetősége ezt a sportágat választani. Az elnöki program része az az elképzelés is, hogy létrehoznak egy központi adatbázist, amelyben minden játékos szerepel. Kiderült, azért is tartották a sajtótájékoztatót a budapesti Tüskecsarnokban, mert szeretnék, ha az új létesítményben a kézilabda nagy teret kapna.

Az MKSZ küldöttgyűlését jövő pénteken tartják. Kocsis mellett a korábbi 206-szoros válogatott átlövő, Farkas Ágnes is jelölteti magát. A 2011 júniusa óta elnök, Vetési Iván családi okokra hivatkozva március 5-én jelentette be, hogy nem száll harcba ismét a posztért.