Érem után pontszerzés a fedett pályás atlétikai vb-n

Fotó: MTI/EPA / STEVE DIPAOLA

-

Baji Balázs hatodik helyen végzett a 60 méteres gátfutás döntőjében az egyesült államokbeli Portlandben zajló fedett pályás atlétikai világbajnokságon.


A szabadtéren és fedettpályán is Eb-negyedik magyar atléta a vasárnapi program nyitányán 7.64 másodperccel elődöntős futamából harmadikként jutott a fináléba. A nemzetközi szövetség (IAAF) honlapja szerint a nyolcas döntőben a 26 éves futó egy századdal rosszabb időt ért el, de így is megelőzte két riválisát, azaz hatodikként ért célba.

Baji egyéni legjobbjával (7.55) is csak egyetlen pozícióval végzett volna előrébb. A súlylökő Márton Anita vasárnapi ezüstérme után Baji hatodik helye újabb bravúros eredmény a magyar küldöttségtől.

Az amerikaiak négy nap alatt fedettpályás vb-rekordot jelentő 13 aranyat szereztek, míg a jamaicaiaknak ezúttal csak egyetlen aranyérem jutott, éppen a Baji döntőjét megnyerő Omar McLeod révén.

Márton, Baji és az ötpróbában ötödik helyen végző Zsivóczky-Farkas Györgyi révén a magyar csapat 14 pontot szerezve a 20. helyen végzett a vb pontversenyében.

Eredmények:
férfi 60 m gát, világbajnok:

1. Omar McLeod (Jamaica) 7.41 mp
2. Pascal Martinot-Lagarde (Franciaország) 7.46
3. Dimitri Bascou (Franciaország) 7.48
....6. Baji Balázs 7.65