Erdogan hívei a Twitteren indítottak ellentámadást

Fotó: Getty Images / Burak Kara

-

Horogkeresztekkel gyalázták Németországot és Hollandiát a török népszavazás kampányában.


Több ezer Twitter-fiókot törtek fel a török kormánnyal rokonszenvező hackerek és horogkeresztet, valamint Németországot és Hollandiát nácinak nevező bejegyzéseket publikáltak.

A hackerek támadásának ismert, nagy számú követővel rendelkező profilok voltak a célpontjai, például Boris Becker teniszezőé, Klaas Heufer-Umlauf műsorvezetőé, a Pro7 német tévécsatornáé, az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezeté vagy a Forbes magaziné.Az oldalakon a #Nazialmanya (#Nácinémetország), #Nazihollanda (#Nácihollandia) és a Találkozunk április 16-án! mondat és horogkereszt jelent meg. Április 16-án Törökországban népszavazást tartanak az elnöki hatáskörök kiszélesítéséről. Recep Tayyip Erdogan államfő az elnöki rendszert akarja bevezetni az országban.

A hackerek valószínűleg a The Counter nevű kiegészítő alkalmazás segítségével juttatták el üzenetüket. Az applikációval segítségével könnyedén helyezhetők el hírek a felhasználó oldalán.

Az elmúlt napokban a török politikusok európai kampányrendezvényei miatt tört ki vita. Ankara náci módszerekkel vádolta meg Németországot és Hollandiát, mert megakadályozták, hogy török kormánypárti politikusok kampányrendezvényeket tartsanak területükön.