Épül a kerítés a határt átszelő sínen is

-


Elkezdődött az ideiglenes biztonsági határzár hiányzó szakaszának építése szombat délelőtt a Horgos–Szeged vasútvonalnál, ahol a sínek keresztezik a magyar–szerb országhatárt – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Az elmúlt hetekben a Magyarországra érkező migránsok többsége itt lépte át a zöldhatárt. A vasútvonalnak a vajdasági Horgos és a Csongrád megyei Röszke közötti szakaszán már augusztus második felében leállították a forgalmat.

A sínek közelében már mindkét irányban elkészült a gyors telepítésű drótakadály, és a napokban befejezték a kerítés építését is. Mintegy 40 méteres szakasz az, ahol minden akadály nélkül átjárható a zöldhatár. Ide szombaton délelőtt fogvatartottak (büntetés-végrehajtási őrök felügyelete mellett) tíz olyan horganyzottacél oszlopot állítottak föl, melyet másutt is használnak a határzár építéséhez. A sínek két szélén egy tízméteres szakasz maradt, ahova cölöpverő géppel nem helyeztek el oszlopokat, ide a napokban vasúti kapu kerül, amely megnyitható lesz, ha újraindul majd a vasúti forgalom.