Éppen csak megvették, máris összetörték az egyik fővárosi trolit

Fotó: BKK / Nyitrai Dávid

-

A BKV vezérkarának szeme láttára törte össze az egyik dolgozó az új Solarist. A javíttatást ráadásul még az eladó fizeti.


A nyilvános bemutató előtt, még másfél hónappal ezelőtt nézte meg a BKV vezetése az új trolibuszokat, amikor az egyik sofőr beletolatott egy oszlopba – írta a Blikk. A lap szerint noha a BKV munkatársa korábban hivatásos trolisofőr volt, tíz éve nem ült ilyen volán mögött, kijött a gyakorlatból, és a baleset idején nem is volt érvényes engedélye. A BKV ezt ugyanakkor cáfolta.


A Blikk szerint az okozott kár 3 millió forint, de a biztosító nehezen fizethet, ha a sofőrnek tényleg nem volt engedélye. A BKV szerint, mivel volt engedélye a vezetőnek irányítania a trolit, és mivel a kocsi csak tesztelésen van még Budapesten, ezért az összeget a troli eladója állja.

A trolit most állítólag egy garázsban dugdossák a kíváncsi szemek elől.Ezt még az eladó fizeti

A BKK közleménye szerint a trolit egy típusengedéllyel rendelkező kolléga vezette július elsején, kis sebességgel tolatott neki egy oszlopnak. A megállapodás értelmében a teszt és ellenőrzés alatt keletkezett károkat az eladó fizeti ki. Így a gyártó rövid időn belül, saját költségén javíttatta meg a járművet.

Az új trolit még azért nem mutatták be, mert típusengedély nélkül nem kerülhet forgalomba. Ezt meg még nem szerezte be a Solaris-Skoda.