Épp újraéleszteni próbálta a férfit, amikor rájött, hogy terrorista

Fotó: AFP / KENZO TRIBOUILLARD

-

A 46 éves ápoló a párizsi Comptoir Voltaire nevú kávéházban ült november 13-án, pénteken, és épp az asztalához érkezett a pincér az étellel, amikor meghallották a robbanást. Az étterem előtt a 31 éves Brahim Abdeslam robbantotta fel magát, de ezt akkor még nem tudták: a Davidként nyilatkozó férfi megpróbált segíteni rajta.


David, aki egy kórházban dolgozik, és akkor már ellátott két sérültet, a földre fektette az eszméletlen, vérző férfit és szívmasszázst alkalmazott rajta.


Nem volt rajta semmi különös, de észrevettem egy óriási lyukat az oldalán. ... Amikor feltéptem a pólóját, drótokat láttam

– nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek.


Amikor jobban megnézte, hirtelen rájött, hogy a robbanás nem gázrobbanás volt, mint először gondolta, és hogy az öngyilkos merénylő fekszik előtte. Ekkor érkeztek a helyszínre a tűzoltók, akiket figyelmeztetett arra, hogy a férfin drótok vannak. A helyszínt kiürítették.

David csak másnap tudta meg, hogy az öngyilkos merénylő, akit újraéleszteni próbált, a 31 éves Brahim Abdeslam, a pénteki támadásokért felelős terroristák közül az egyik. A testére erősített bomba nem úgy robbant fel, mint a többi, ezért nem okozott nagyobb pusztítást. A Comptoir Voltaire-nél csak ő halt meg.