Amint munkába állt, máris a hitelét intézte Gömöri

Fotó: MTI / Soós Lajos

-

Kozmetikázta az elnökség a Paralimpiai Bizottság felügyelő bizottságának jelentését, derül ki a hvg.hu birtokába került dokumentumból. A jelentést a pénteki közgyűlésen ismertethették volna, ezt azonban pár nappal megelőzve, Gömöri Zsolt lemondott a posztjáról.


A felügyelő bizottság jelentése a legnagyobb vihart kavart ügyek vizsgálatát összegzi, de az elnökség erősen megszépítve, illetve hiányosan hozta nyilvánosságra, írja a hvg.hu. A jelentés elkészítése után lemondott felügyelő bizottság például nem írt olyat, hogy minden rendben lenne, bár azt valóban megállapította, hogy nem talált „olyan súlyos jogszabály- vagy alapszabálysértést”, ami veszélyeztetné az MPB működését, illetve ami bűncselekményre utalna.


Az elnök hitelének végtörlesztéséről kiderül a jelentésből, hogy Gömöri Zsolt már a munkába állásának napján a 3 millió forintot intézte, amelyet nem a bank, hanem az ő számlájára utaltak, mégpedig rekordgyorsasággal, mivel három napon belül már az értesítés is megérkezett, hogy a tartozását megfizette.
A felügyelőbizottság nem talált dokumentumot arról, hogy pontosan mennyi pénzt kellett kifizetni a banknak, vagyis hogy a teljes összeget erre a célra használták.
A sietségre egyébként azért volt szükség, mert a jogszabályok szerint Gömöri Zsolt megválasztásától illetve munkába állásától éppen három nap maradt arra, hogy a munkáltatók a munkavállalóik devizahitelek végtörlesztéséhez jogszerűen nyújthassanak támogatást.


Gömöri Zsolt kedden mondott le az elnökségről, vagyis megelőzte a pénteki közgyűlést, ahol szinte bizonyosan visszahívták volna. Lemondását lemondását Szabó László, a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának tagja, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport-szövetségének elnöke jelentette be. Szabó a Népszabadság értesülése szerint előző este összehívott egy „szakmai egyeztetést” ahol felvetette, hogy ideiglenesen Deutsch Tamás vegye át a testület vezetését.