Épelméjű a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Antropológus bevonásával vizsgáltatná meg a védő a térfigyelő kamerák felvételeit.


Befejeződött a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának, a 23 éves P. Lászlónak az elmeorvosi vizsgálata – erősítette meg a Magyar Időknek Brunner Tamás védő. – A pszichológus bevonásával végzett vizsgálat eredménye megszületett, ám a személyiségi jog védelme miatt részleteket nem mondhatok erről. Annyit elárulhatok azonban, hogy az elmeorvosi szakértői eredmény a nyomozás menetét nem befolyásolja – mondta az ügyvéd. Mint azt hatósági forrásból megtudta a lap: az elmeorvosi vizsgálat eredménye alapján a gyanúsított büntethető.

Brunner Tamás korábban elmondta, hogy antropológus bevonását indítványozzák a terhelti bizonyítás részeként. Az ügyvéd most közölte azt is, hogy szerinte az antropológus szakértő bevonása az ügyben akár komoly fordulatot is hozhat. A szakértő meg tudja állapítani, hogy a robbantás helyszínén és időpontjában térfigyelő kamera által rögzített felvételen látható robbantó és P. László fizikai adottságai mennyire egyeznek.

– Amennyiben az antropológus szerint a fizikai jellemzők jelentősen eltérnek, akkor ez fordulatnak tekinthető, és akkor álláspontom szerint igazolást nyer, hogy nem védencem az, akit keresnek a hatóságok – fogalmazott Brunner Tamás ügyvéd.