Enzo Ferrari kontra Enzo Ferrari a mozikban

-

Úgy tűnik nem egy, hanem rögtön két játékfilmet láthatunk majd Enzo Ferrari életéről.


Legutóbb az Apple-alapító Steve Jobsszal fordult elő, hogy életét rögtön két filmen is meg akarták örökíteni. Nemrég adtuk hírül, hogy Robert de Niro főszereplésével már előkészületi fázisban van az Enzo Ferrari életét feldolgozó mozifilm (valószínűleg Clint Eastwood rendezésében), most pedig Michael Mann rendező is beszállna a ringbe, illetve a versenypályára saját filmjével a Ferrari-alapítóról.

A dolog pikantériája, hogy mind Robert de Niro, mind Michael Mann egyik közös filmjüknek, a Szemtől szemben című kriminek köszönheti egyik legnagyobb sikerét – a rendező legalábbis mindenképpen.

Míg a De Niro-féle alkotás teljesen eredeti forgatókönyvön alapul, addig Mann Enzo Ferrari 1991-ben kiadott önéletrajzi könyvét filmesítené meg. Michael Mann az egykori legendás rendezőtől, Sydney Pollacktól vette át a stafétabotot, aki hosszú éveken át próbálta vászonra vinni az olasz zseni életét, halála azonban közbeszólt. Ha el is készül a film, még éveket kell rá várni, a forgatás legkorábban jövőre kezdődik el, ha egyáltalán.