Enyhe felmelegedés, tavaszias idő jön

Fotó: MTI/MTVA / Balázs Attila

-

A jövő hétvége azonban megint fagyos lesz - írja előrejelzésében a köpönyeg.hu.


Hétfő

Erősen felhős, délután borult lesz az ég. Eleinte csak elszórtan, késő délutántól ismét egyre többfelé várható eső, záporeső. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. A reggel nagyrészt már fagymentes lesz, délután pedig tavaszias enyheségre számíthatunk: északkeleten 3-5, máshol 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Melegfronti hatás terheli a szervezetünket.


Kedd

Gyakran lesz erősen felhős az ég. A hajnali, reggeli órákban még többfelé lehet eső, majd napközben záporok fordulnak elő. A nyugati szél megerősödik. Délután 5 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.


Szerda

Kevés napsütés és sok felhő valószínű. Többfelé, több alkalommal fordulhat elő zápor. A szél északnyugatira fordul és erős marad. 6-7 fok körü alakul a csúcsérték.


Csütörtök

Erősen megnövekszik a felhőzet, délelőttől már borult időre van kilátás. Többfelé várható eső, amit késő estétől - főleg északon - hó válthat fel. Napközben a déli, estétől az északnyugati szél lesz erős. +4, +5 fok köré melegszik délutánra a levegő.


Péntek

Borult idő lesz, de késő délutántól megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Több helyen lehet újabb eső, amit fokozatosan mindenhol havas eső, hózápor vált fel. Egyre jobban megerősödik, majd viharossá fokozódik az északnyugati szél, mellyel egyre hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe.


Hétvége

Szeles idő lesz erős hidegbetöréssel. A megnövekvő felhőzetből hózáporok alakulnak ki. Visszatér a fagyos téli idő, egész nap 0 fok alatt maradhat a hőmérséklet.