Ennyi volt: Stieber Zoltán bűnbak lett Hamburgban

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK

-

Kiszorította a klublegenda Rafael van der Vaartot, erre bűnbaknak kiáltották ki a magyar támadó középpályást.


A kiesés ellen küzdő, tizenhatodik, osztályozós helyen álló Hamburger SV hétvégén 4-0-s vereséget szenvedett a Bayer Leverkusentől, Stieber Zoltánt pedig már a félidőben lekapta Peter Knäbel vezetőedző. Mint kiderült, nem véletlenül: a Hamburg szakvezetője a német Bildnek elmondta, tisztán látta, kikre számíthat a jövőben és kikre nem – írja a Sportgéza.


A lap úgy tudja, Stieber Zoltán az egyik bűnbak, mellette a horvát Ivo Iličević, a cseh Petr Jiráček és a német Nicolai Müller is elvesztette edzője bizalmát, úgyhogy nem sok jóra számíthatnak a folytatásban. Helyükre Maximilian Beister, Rafael van der Vaart , Lewis Holtby, Pierre-Michel Lasogga vagy Marcelo Díaz kerülhet a kezdőbe.

A Bild szerint a magyar játékos párharcainak mindössze negyedét nyerte meg mostanában és már nem képes úgy segíteni a Hamburgot, mint néhány hete. Stieber tizenháromszor kezdett a Bundesliga-idényben, februárban ment neki a legjobban a játék, a Paderbornnak, a Borussia Mönchengladbach-nak és az Eintracht Frankfurtnak is betalált – írja a Sportgéza. Dárdai is számolt vele: miután megverte a Hertha Stieberéket és kirúgták a Hamburg edzőjét, kezdő volt a futballista a görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőn.


Leverkusen–Hamburg 4-0