Ennyi menekült még sosem érkezett egy nap alatt Magyarországra

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Vasárnap 5809 menekültet fogtak el a rendőrök. A legtöbbjüket Röszkénél kapták el a rendőrök a helyi polgárőrökkel együttműködve. Hétfőn ismét megdőlhet a rekord.


A rendőrség honlapja szerint vasárnap újabb rekordot döntött a beérkező menekültek száma. Már szombaton is minden addiginál többen jöttek, 4330 embert fogtak el országszerte, ennél a hét utolsó napján csaknem 1500-zal érkeztek többen, 5809-en.


Csongrád megyében 5683 illegális bevándorlóval – köztük 931 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén. A legtöbb embert ezúttal is Röszke külterületéről állították elő a rendőrök, többségük szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallotta magát.


Röszke, vasárnap éjjel: az orosz tévé tudósítása


Bács-Kiskun megye déli részén és az M5-ös autópályán 72 külföldit ellenőriztek, akik jogellenesen lépték át az államhatárt. A 16 csoportban érkező illegális bevándorlók magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták őket, és velük szemben idegenrendészeti eljárást indítottak az egyenruhások. A legtöbb elfogott Szíriából érkezett.


Az MTI tudósítója szerint éjjel folyamatosan érkeztek a menekültek Röszkére, őket buszok viszik tovább. A Keleti pályaudvarról reggel már több száz ember elindult Hegyeshalom felé három vonattal.

Nickelsdorfba hétfőn már mintegy 1500-2000 menekült érkezett.