Ennyi maradt a ripityára hullott utasszállítóból

Fotó: ANADOLU AGENCY / Fedor Larin

-

Nagyjából hétszáz ember dolgozik jelenleg azon, hogy a szombat hajnalban Dél-Oroszországban lezuhant repülőgép roncsait eltakarítsák. Mind a két fekete dobozt megtalálták, de a 62 ember halálát okozó szerencsétlenségben az utasszállító gyakorlatilag szilánkjaira tört. Videó készült a helyszínről.


Helyi idő szerint tíz perccel hajnali négy óra előtt zuhant le a fapados légitársaság, a FlyDubai járata, amikor megpróbált leszállni Rostov-na-Donu repülőtéren. Egyelőre csak találgatások vannak, hogy mi okozhatta a katasztrófát, de az biztos, hogy a tragédiában nagy szerepet játszottak a rendkívül rossz látási körülmények és az erős szél. A BBC jelentése szerint a pilóta kétszer próbált meg leszállni a dél-oroszországi reptéren, az első próbálkozás után még két óráig körözött a levegőben, a második landolási kísérlet viszont végzetesnek bizonyult. Mind az 55 utas és a személyzet hét tagja életét vesztette a balesetben. Az utasok között négy gyerek volt, 44 orosz, 8 ukrán, 2 indiai és egy üzbég állampolgár, magyar áldozat nincs.


Korábbi értesülések szerint a személyzet egy ember kivételével szintén oroszokból állt, ugyanakkor a BBC most már arról ír, hogy a gépet egy ciprusi pilóta vezette, a másodpilóta pedig spanyol volt. Az rt.com szerint továbbá egy kolumbiai, egy seychelle-szigeteki, egy kirgiz, egy orosz és még egy spanyol alkalmazott alkották a személyzetet.

Jelenleg hétszáz ember dolgozik a baleset helyszínén, a tüzet már eloltották. A Boeing 737-800 típusú gép mindkét fekete dobozát megtalálták.