Ennél furcsábbat ma már úgysem fog olvasni a pedagógus tüntetésekről

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Aki érti, miről szól a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének közleménye, kérjük fejtse meg nekünk is.


Az MTI sajtószolgálata által kiadott közleményt változtatás nélkül közöljük, mert bármilyen szerkesztés csak rontana a szöveg színvonalán.

„Az iskolai oktatás és a pedagógusok szerepének túlértékelése. A gyermekek születésüktől 16 éves korukig ébrenléti idejüknek kevesebb mint 15%-át töltik iskolában.

A gyermek tanulásának. nevelésének legnagyobb része iskolán kívül történik, főként otthon. Az otthoni tanulás és a házi feladat elkészítése több órás munka a gyermekek számára, amelyet szülői segítség, óradíjas magántanár vagy érettségire, javítóvizsgára történő felkészítő tanfolyamok nélkül a tanulók nem tudnak teljesíteni (iskolán kívüli oktatási piac). Az iskolában nincs elég idő az előírt tananyag átadására, megértésére.

Az 50 perces tanórákból 10-15 perc fegyelmezéssel telik el a pedagógustekintély biztosítása érdekében (bemelegítésként négy-öt intő és egy pár elégtelen érdemjegy beírása), majd 20-30 perc feleltetéssel, így 15-20 perc idő marad a tananyag ismertetésére, (ha nem késik a tanár az óráról).

A magyar iskolarendszer teljesítményét évi több százezer buktatás, funkcionális analfabéták képzése, évente tízezres nagyságrendű lemorzsolódás, és a nemzetközi mérések átlagalatti eredménye minősíti!

Több ezermilliárd forintba kerül az adófizetőknek, hogy munkahelyet kell biztosítani százhatvanezer pedagógus és más oktatási szakember számára annak érdekében, hogy ellenőrizzék a tankötelezettség teljesítését, behajtsák az iskolai pénzköveteléseket, osztályozzák a tanulók otthoni tanulásának eredményét és leválasszák őket a családjukról."