Ennél tipikusabb nem is lehetne egy maffiózó rejtekhelye

-

Fegyverek, tészta, sajt és vörösbor - ezt találták az olasz nyomozók két elfogott maffiatag bunkerében.


Évek óta tartó üldözés után sikerült elkapnia az olasz rendőrségnek egy bűnbanda két kőrözött tagját a dél-olaszországi Calabria tartományban. A ‘Ndrangheta' tagjait a híradások szerint álmukban kapták el.

Az 1860-as években alakult maffiacsoport az emberrablásairól, a korrupcióról, a drogkereskedelemről, a szerencsejátékról és a gyilkosságokról ismert az FBI szerint. Az amerikai bűnüldöző szervezetet azért is érdekli ennyire a klán, mert annak mintegy 200 tagja az Egyesült Államokban székel.

Visszatérve a mostani esetre, az egyik bűnözőt 1998 óta keresték gyilkosság és a maffiakapcsolatai miatt, míg társa kilenc éve bujkál a hatóságok elől.A föld alatti rejtekhely, ahol megtalálták őket különböző bokrokkal és fákkal volt letakarva, illetve volt benne konyha és fürdőszoba is. A belső falai azonban tele voltak fegyverekkel, így a hatóságok automata fegyvereket, shotgunokat, pisztolyokat és AK-47-est is találtak a tészta, a vörösbor és a sajt mellett. „Úgy éltek itt mint az állatok, elkülönülve a társaiktól” - vélte az ügyészség egyik tagja, aki szerint a fegyverek tömege azt mutatja, hogy az itt élők háborúra készültek.