Ennél feleslegesebb okoseszközt biztos nem látott

Forrás: Juicero

-

Mi az a konyhai eszköz, amibe aztán abszolút nem kell internet? És az, amiért biztos nem fizetne közel 200 ezer forintot, ha aranyból öntenék is ki? Ugye, hogy a gyümölcscentrifuga az?! (Esetleg a kenyérpirító, de arról ma nincs hírünk.)


Nem gondolkodik azonban mindenki így, ezért történhetett meg, hogy a Juicero nevű internetkapcsolattal felszerelt konyhai berendezéseket gyártó amerikai startup a második tőkebevonási körében hetven millió dollárt gyűjtött össze. A cégnek jelenleg egy terméke van, a 699 dollárba kerülő Press nevű gyümölcsprés.

A Press azonban nem pusztán hagyományos prés, amelybe berakjuk az almát, körtét, zellert, bármit és kifolyik az alján a lé. Olyat bárki tudna csinálni, nem nagy biznisz. A Pressbe a Juicerótól megvásárolt tasakokat lehet berakni, amiket a Juciero gyárában töltöttek meg apróra vágott zöldséggel-gyümölccsel. Olyan zacskó egyelőre nincs, amit a vásárló maga tölthetne meg. A gyümölcslé-préselő automata és a külön telepíthető okostelefonos alkalmazás képes megmondani, hogy még nagyjából hány pohárnyi van a tasakban. Erre akkor is kész az app, ha cserélgettük a tasakokat a gépben.

A gyártó természetesen megesküszik arra, hogy kézzel válogatott, szeretettel szűrt organikus farmokról szerzi be a tasakba aprított zöldségeket. Az appban még tájékozódni is lehet, hogy ki a farmer, hol a gyümölcsöskert, ahonnan az ital származik.