Engem Kurt Cobainnek hívnak, téged hogy hívnak?

Fotó: Getty Images / Frank Micelotta

-

Kijött az első, hivatalos Kurt Cobain-dokumentumfilm előzetese. A Montage of Heck című filmet a Berlinalén és a Sundance-en is vetítették, most a SXSW-n fogják, májusban megy le az amerikai HBO-n.


A dukumentumfilm-rendező Brett Morgen új filmjének producere Courtney Love, illetve lányuk, Francis Bean Cobain, és egy csomó eddig nem látott felvétel van benne Kurt Cobain gyerekkorától kezdve a Nirvana felfutásán keresztül Cobain 1994 áprilisában bekövetkezett haláláig. Az előzetesben – azon túl, hogy egy csomó eddig nem nyilvános archív felvétel látható benne, egészen intimek is – egy csomó animációs betét van.Cobainről eddig is voltak dokumentumfilmek, illetve könyvek (továbbá egy rakás kiadatlan szám is jelent már meg), de azt mondják, hogy ez az eddigi legteljesebb anyag, ráadásul az első hivatalos, azaz a család által is jóváhagyott. Ez azt is jelenti majd, hogy csúnya dolgok nem hangoznak majd el Courtney Love-ról, ami egyébként nem baj, nem hiányzik, hogy róla szóljon a film.

A filmet áprilisban mutatják be a mozik Amerikában, utána leadja ott májusban az HBO, aztán nemzetközi moziforgalmazásba kerül, magyar premierről nem tudunk. A kritikusok nagyon szeretik a filmet.