Emigráns mobilt vehetnek az angliai magyarok

-

A NordTelekom Mobile az Egyesült Királyságban élő magyarokat célzó mobilszolgáltatást indított: ennek segítségével olcsóbban telefonálhatnak haza a kint élők. Emellett a csak Magyarországról nézhető weboldalakat is letölthetik.


Az Egyesült Királyságban a becslések szerint 200-300 ezer magyar él. Őket célozza a NordTelekom új szolgáltatása, amely egy SIM kártyához ad két telefonszámot: egy angolt és egy magyart.


Így a helyi és a nemzetközi hívások percdíja is versenyképes árban van. Ennek az egyik legnagyobb előnye az, hogy itthonról magyar vezetékes tarifával hívható az Angliában tartózkodó rokon, ismerős, míg a hívást fogadó félnek egyáltalán nem kell fizetnie a beszélgetés után. Fontos még, hogy egy magyar IP-címet is kapnak a felhasználók, vagyis bármelyik hazai weboldalt elérhetik az Egyesült Királyságból.

Ahhoz, hogy a szolgáltatást használhassuk, nincs szükségünk okostelefonra, régebbi készülékekkel is működik.

Akár már Magyarországon, az indulás előtt is beszerezhetjük a SIM kártyát a NordTelekom irodájában. Az ügyintézést vagy a cég weboldalán, vagy Angliában, a PayPoint közel 20 ezer viszonteladói pontból álló hálózatában tehetik meg jelenleg az ügyfelek. A cég ezenfelül egy kétnyelvű (angol és magyar) ügyfélszolgálatot is üzemeltet.

A NordTelekom Mobile a 7,5 font (2900 forint) lebeszélhető indulóegyenleggel rendelkező SIM kártyát és a házhoz szállítást (Angliában vagy Magyarországon) most összesen 7 fontért (kb. 2750 forintért) kínálja.