Emelik a tétet a tanárok: egész napos sztrájk jöhet

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Ha hétfőig nincs megállapodás, egy teljes napra beszüntethetik a munkát a tanárok - jelentette be a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.


Galló Istvánné a Hír TV-ben azt mondta, a 25 pontos javaslatukból 18-ban már közel állnak a megállapodáshoz, a többi lényeges pontban még nem. Példaként a tankönyvválasztás szabadságának biztosítását és a pedagógusok kötelező óraszámának csökkentését hozta fel.

„A pedagógusok sztrájkbizottsága fontolóra veszi, hogy amennyiben nem vezetnek eredményre az egyeztetések, meghirdeti a sztrájkot” - tette hozzá Galló Istvánné.


A Magyar Nemzet csütörtökön arról írt, idén már biztos nem lehet szabadon tankönyvet választani; hiába követelik ezt szakmai és civil szervezetek, a kormány hajthatatlannak látszik. A kormány azzal érvel, így olcsóbban jutnak hozzá az emberek a tankönyvhöz.


A kötelező óraszámmal kapcsolatban Galló Istvánné egy múlt heti sajtótájékoztatón arról beszélt, a 32 órás kötelező iskolában tartózkodásnál van elmozdulás, mivel azt minden bizonnyal eltörli a kormány.