Emberünk Havannában - Irén forradalma

-

Hogyan látja 2016 kapitalizálódó Kubáját egy 70 éve kommunizmusban élő magyar nő?


A rendező ez írta a 25 percesre tervezett filmjéről: S. Irén egy magyar nő, akinek az életéből kimaradt a rendszerváltás, hiszen 1968 óta Havannában él. Hogyan látja a magyar rendszerváltásra nagyban hasonlító jelenlegi kubai kapitalizálódást egy 70 éve szocializmusban élő történelemtanár, akinek a rendszer élhetetlensége miatt már minden élő rokona elhagyta a szigetet?


A csapat A “Kuba Bt. három beltagja” már évek óta ismerik egymást. Ádám, a film rendezője Kubában az EICTV-én végzett, rendezőként és rendezőasszisztensként működik, Blaumann Edit, SZFE-n végzett operatőr, Vodál Vera pedig 10 éve tevékenykedik a filmszakmában, volt filmes újságíró, producer asszisztens, jelenleg gyártási vonalon dolgozik. Leginkább az együtt gondolkodás és a jókedv a jellemző a tagokra, akik kreatív producerként is jelen vannak a projektben. A hármas magon kívül már számos szimpatizáns és segítő is csatlakozott Irén forradalmához.

A csapat kedvenc dokumentumfilmjei: Capturing the Friedmans (Ádám kedvence) Searching for Sugarman (Vera kedvence) Toto és nővérei (Edit kedvence)