Emberünk Havannában

-


Az első részletek!


A legtöbb produkció már túl van a forgatási szakaszon, így elkezdhetjük azt a minisorozatot itt a blogon belül, amelyben az alkotók rövid élménybeszámolóit olvashatjátok és a készülő filmekből néhány képet is láthattok.
Első a sorban az Emberünk Havannában című dokumnetumfilm, ami Kubában készült.
Az alkotók saját FB oldalt is létrehoztak a filmjüknek, ahol nagyon sok jó sztorit, izgalmas beszámolót és gyönyörű képeket találtok.
Részlet egy bejegyzésből:

"Azzal a céllal jöttünk Kubába, hogy olyan magyarokkal forgassunk, akik még a rendszerváltás előtt költöztek ki, és amióta az eszüket tudják, szocializmusban élnek. Főszereplőnk, Irén kubai férjével költözött Havannába 1967-ben, egyetemi tanár és fantasztikus humorú nagymama. Az volt a tervünk, hogy mialatt vele forgatunk, megpróbálunk több magyarral is megismerkedni. Irén mutatta be nekünk Ágnest, akit még Magyarországról ismer.
Ő fizikus, ízig-vérig tudós alkat, a kubai tudományos akadémia tagja.

Horváth János volt kubai nagykövet könyvében olvastunk Zsuzsáról, a nagykövetek masszőrjéről, aki szivarral a szájában masszíroz. Nem kellett csalódnunk a személyes találkozás alkalmával sem, Zsuzsa abszolút mágikus realista karakter, akinek sok nehézséget osztott a sors élete során."