Embertelen nehéz feladat vár a Golden State-re

Fotó: NBAE / Joe Murphy

-

Nehezen, de legyűrte a Minnesotát a Golden State az NBA-ben, így továbbra is harcban van a rekordért.


Az előző körben a San Antonio Spurs legyőzte a Golden State Warriorst, egyúttal receptet kínált a többiek számára, hogyan kell Stephen Curryék ellen védekezni. Meg is lett az eredménye: a nem túl acélos védelemmel megáldott Minnesota Timberwolves nagyon szoros csatára kényszerítette a bajnoki címvédőt. Nem lesz könnyű így behúzni a hátralévő tizenkét meccset. A mérleg most 63-7, az NBA alapszakasz-rekordja (by Chicago Bulls) 72-10.


A zárónegyedre még döntetlennel fordultak a csapatok, a Warriorst ezúttal Draymond Green húzta ki a csávából 24 ponttal, hat gólpasszal és kilenc lepattanóval.

Azért a többiek sem tétlenkedtek, Klay Thompson 17 pontot szórt és mind az öt triplája bement, Stephen Curry 19 pont mellett 11 gólpasszt adott és begyűjtött hét lepattanót - viszont ismét elég pontatlanul célzott, a kilenc hárompontos kísérletéből csak kettő ment be.

A Warriors ellen immár minden csapat a legjobbját nyújtja, nem volt ez másként hétfő este sem. Jellemző, hogy az idényben először adták el az összes jegyet Minnesotában, minden drukkernek adtak egy fehér törölközőt, ők pedig teli torokból szurkoltak a félelmetes Warriorst szoros meccsre kényszerítő fiatal csapatuknak.

Hát így kellene a hátralévő 12 meccsből tízet behúzni, holott már az első ellenfél sem lesz könnyű: szerdán a Los Angeles Clipperst fogadják.