Embert ölt egy elszabadult fehér tigris Tbilisziben

-

Az első hírekből nem volt világos, hogy tigris vagy oroszlán volt-e a támadó. Most már biztos, hogy egy fehér tigris. Egyes szemtanúk szerint az áldozat komolyan megsérült, kórházba vitték, de nem sikerült megmenteni az életét. A tigrist likvidálták.


A Daily Mail szerint a tigris, amelyik az apokaliptikus árvíz miatt kiszabadult, megölt egy férfit az állatkert közelében. (A lap korábban oroszlánról írt, később pontosított.) Az állatkertből hétvégén több medve, oroszlán és tigris is megszökött.


A BBC a grúz médiára hivatkozva szintén egy halottról ír, az AFP szerint a város központjában történt a támadás. A belügyi szóvivő megerősítette, hogy a rendőrséget odaküldték.


Az állatkert közelében lévő szabadidőparkban történt a támadás


A The Georgian Times talán elsőként írta meg, hogy egy fehér tigris tépett cafatokra egy embert. A hír kezdetben azonban csak a grúz nyelvű verzióban volt olvashat.

A Democracy and Freedom Watch című angol nyelvű grúz lap szemtanúk beszámolója alapján szintén tigristámadásról írt, bár a lapnak azt mondták, a sérültet kórházba vitték, a rendőrök elkapták a tigrist. A tigris állítólag egy volt textilgyárban bújt meg.


The Georgian Times híre a gyilkos fehér tigrisről


„A tbiliszi állatkert egyik tigrise végzett egy férfival a Hősök tere közelében. Különleges erőket vezényeltek a helyszínre az állat elfogására” - közölte a belügyminisztérium szóvivője az AFP francia hírügynökséggel.

Néhány órával később tisztázódott, a fehér tigris annyira agresszív volt, hogy végeztek vele, nem kockáztatták az altatólövedékes megoldást. A grúz kormányfő aztán alaposan ledorongolta az állatkert vezetőit, akik korábban azzal ringatták hamis biztonságérzetbe a lakosságot, hogy minden nagymacska elpusztult az árvízban

A grúz katasztrófavédelmi szolgálat legfrissebb jelentése szerint a múlt hétvégi árvíz miatt 20 ember halt meg, hat embert eltűntként tartanak nyilván.

Az ítéletidő az első becslések szerint 18 millió dolláros kárt okozott, de a miniszterelnök szerint a végösszeg elérheti a 45 millió dollárt.