Embert akart ölni, mert nem kapta meg a tüzelőjét

-

A 69 éves mátraderecskei férfi nem jutott hozzá szociális alapon osztott tüzelőből, ezért megkéselte az önkormányzat egyik dolgozóját.


A férfi és őt gondozó élettársa életkörülményeikre tekintettel rendszeresen részesedtek az önkormányzat által szociális alapon juttatott tüzelőből. A férfi el is ment januárban a polgármesteri hivatalhoz, hogy megkapja a tüzelőt, de azt mondták neki, most még nem osztják ki. A férfit nagyon felhúzta a dolog, és megfenyegette az önkormányzat azon dolgozóját, aki a fa kiosztásáért felelős volt, hogy megöli.


Másnap meg is jelent a polgármesteri hivatal kazánházánál, ahol a magával vitt egy 9 centiméteres pengehosszúságú bicskát, majd egy „Mit dumálsz te rólam?” kijelentés után közepes erővel szívtájékon szúrta az önkormányzat munkatársát.

Az ügyészség tájékoztatása szerint az áldozat életveszélyes sérülést szenvedett, mivel a kés a mellüregébe hatolt, ahol elérte és megsértette a szívét. Sürgős műtéti beavatkozás nélkül a sérülésbe belehalt volna.

A férfit otthon találták a rendőrök, majd előzetesbe került.

Az ügyészség szerint a vádlott üldöztetéses téveszméktől szenved, elmebetegsége és ebből fakadó aktuális indulati állapota a cselekmény elkövetésekor a beszámítási képességét közepes fokban korlátozta, mégis a vádiratban fegyházbüntetés kiszabását indítványozzák.