Emberre támadt az anyamedve, megölték a kölykeivel együtt

-

Kölykeivel együtt leöltek egy anyamedvét Svédországban, mert rátámadt a vadonban egy idős férfira. A vadőrök szóvivője szerint ilyen esetben elpusztítják az állat kicsinyeit is.


A medve a támadással bebizonyította, hogy veszélyes az emberre, a kicsinyeit pedig nem lehet befogni, és az ilyen fiatal árvákat mindig elpusztítjuk - indokolta a mészárlást a vadőrök szóvivője. A 80 éves férfi horgászni indult, amikor egy erdőn átkelve megpillantotta a medvecsaládot, amelynek tagjai egy jávorszarvas teteméből lakmároztak. A férfi menekülni kezdett, de az anyaállat utána eredt és megharapta a vállán, illetve az egyik fülén. A sebeket összevarrták, a támadás áldozatának egyéb baja nem esett. Szomszédja szerint a férfi higgadtan reagált a történtekre; mint mondta, ő erdőjáró ember, és nem fél az ilyesmiktől.


Miért ölik meg az állatokat?

Az év első hópanjaiban nem egy olyan hírt lehetett olvasni, hogy állatokat pusztítottak el európai állatkertekben. A legismertebb és a legnagyobb vihart kavart eset az volt, amikor a koppenhágai állatkertben megöltek egy fiatal zsiráfot. Az állatkertekben, vadasparkokban élő állatok sorsa persze más, mint a vadon élőké, de ha nyilvánosságra kerül egy-egy állatmészárlás, mindig óriási a felháborodás. Ebben a cikkünkben alaposan körüljártuk, milyen okai vannak az állatok leölésének. Medvék is voltak ezek között az elpusztított állatok között. A berni állatkertben azért öltek meg egy egészséges medvebocsot, mert attól tartottak, az apja bántani fogja. Előzőleg az apamedve ugyanis megölte egy 11 hetes bocsát.

A küzdelem 1:47-től látható.