Két lábon járó puskaporos hordó volt a virginiai lövöldöző

Forrás: WDBJ

-

Vester Flanagan egy faxban magyarázta, miért ölt élő adásban. Az amerikai elnök szigorítana a fegyvertartási szabályokon.


Miután egy riportert és egy operatőrt meggyilkolt, Vester Flanagan egy 23 oldalas faxot küldött az ABC News-nak. A levélben azt írta, hogy nem bírta elviselni, hogy fekete melegként zaklatják, dühe folyamatosan nőtt, a végére pedig „egy két lábon járó puskaporos hordóvá” vált.

Flanagan egyazon tévécsatornánál dolgozott a két áldozattal. Jeff Marks, az érintett WDBJ7 adó vezetője szerint a gyilkossá lett riporter mindig is boldogtalan ember benyomását keltette, akit 2013-as elbocsátásakor szabályosan ki kellett dobni a szerkesztőség épületéből – írja a BBC.

A támadásban ketten haltak meg, egy nő, Vicki Gardner pedig súlyos sérülésekkel került kórházba. Azóta az orvosok stabilizálták az állapotát. Vester Flanagan a gyilkosságok után – és némi rendőrség üldözést követően – öngyilkos lett.

Barack Obama, amerikai elnök a támadás után újra arról beszélt, hogy szigorítani kell a fegyvertartási törvényeken.


Vester Flanagan, még kirúgása előtt riporterként


Van segítség

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is ingyenes 116 123 lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!