Embercsempészéssel gyanúsított rendőröket rúgtak ki

-


A rendőrség honlapja meglehetősen szűkszavú közleményben emlékezik meg az esetről: A Központi Nyomozó Főügyészség által 2015. július 29-én őrizetbe vett három, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőr szolgálati jogviszonya 2015. július 30-ai hatállyal megszűnt.

A nol.hu azonban részletesebben is utánajárt az esetnek. Mint írja, a Központi Nyomozó Főügyészség egy embercsempész hálózat öt tagját, köztük három rendőrt vett őrizetbe. Az ügyészség a rendőröket bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján 2015. július 29-én egy Bács-Kiskun megye déli részén, Hercegszántó térségében működő embercsempész-hálózat több tagjánál tartottak egyidejűleg házkutatást. Öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként. Az elkövetők közül három hivatásos rendőrként teljesített szolgálatot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság állományában, szolgálati viszonyuk július 30-án megszűnt.

A gyanú szerint a rendőrök figyelték az 51. számú főúton a járőrök mozgását, amiről egymással és civil társaikkal folyamatosan egyeztettek, így az embercsempészek az illegális határátlépőket szállító autókkal ki tudták kerülni az ellenőrzést.

Az öt őrizetbe vett személy előzetes letartóztatását a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa 2015. július 30-án rendelte el.