Embercsempészés miatt emel vádat az ügyészség

Forrás: police.hu

-

Egy magyar nő tavaly szeptemberben több külföldinek nyújtott segítséget a határ jogosulatlan átlépéséhez.


Embercsempészés miatt vádat emelt az ügyészség egy magyar nővel szemben, aki tavaly szeptemberben több külföldinek nyújtott segítséget a határ jogosulatlan átlépéséhez – közölte a fővárosi főügyészség..

Ibolya Tibor közleménye szerint a 41 éves nő 2015. szeptember 3-án a fővárosi Keleti pályaudvarnál megállapodott hét, a határátlépésre jogosító okmánnyal nem rendelkező szír állampolgárral, hogy őket összesen 2000 euró fejében Bécsbe szállítja. A nő egy magyar házaspárt is rábírt arra, hogy vegyenek részt az embercsempészésben.
A vádlott és társai a határátkelő előtt kiszállíttatták a külföldieket az autóikból azzal az utasítással, hogy gyalogosan keljenek át a zöldhatáron. A vádlott és társai a határ túloldalán várták a külföldieket, akiket újra felvettek az autóikba, majd folytatták útjukat Bécs felé.
A határtól pár kilométerre az osztrák hatóságok feltartóztatták az elöl haladó házaspár gépkocsiját. Ezt észlelve a vádlott az autójával megállt, a külföldieket kiparancsolta az autóból, majd megfordult, és elmenekült a helyszínről.
A főügyész közölte, az Ausztriában elfogott magyar házaspárral szemben az eljárást az osztrák hatóságok folytatták le, őket felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.