Elvették a magyar szurkolók élelmiszereit és gyógyszereit

Fotó: Facebook/indulazutazas.com

-

A franciaországi Eb-re tartó magyar szurkolók semmilyen törvényellenes cselekményben nem vettek részt - állítja az egyik utazásszervező.


Poszpischek Tamás kedden Facebook-oldalán azt írta: senki ne üljön fel semmilyen álhírnek, csúsztatásnak vagy esetleg dezinformációnak.


A magyar szurkolók semmilyen törvényellenes cselekményben nem vettek részt

az Eb-re való utazásuk során, mégis fölösleges vegzatúrában volt részünk Olaszországban, ahol pirotechnikát és alkoholt vettek el tőlünk, és ezen kívül még élelmiszert és gyógyszert is" - írta. Hozzátette: táskáikat, bőröndjeiket nélkülük nyitották fel, és indok nélkül mindenüket szanaszét dobáltak.

"Egyértelmű, hogy emberi jogsértéseket mi szenvedtünk el az olasz hatóság részéről, amit mi méltósággal elviseltünk" - fogalmazott Poszpischek, akinek Facebook-oldala azóta nem elérhető.Az olasz hatóságok Milánó közelében állították meg a magyar szurkolók buszait, mert állítólag előzőleg egy Velence környéki benzinkútról többen fizetés nélkül távoztak. A milánói ellenőrzés csaknem három órán át tartott, majd mindenki folytathatta az útját.

A magyar válogatott Ausztria ellen Bordeaux-ban lép pályára ma 18 órakor az F csoport első fordulójában.