Elveti a Fidesz a benzinjelölés ötletét

Fotó: MTI/MTVA / Balázs Attila / MTI/MTVA / Balázs Attila

-

A fekete kereskedelem ellen akarták bevezetni, hogy kötelező legyen a legális forrásból származó üzemanyag megjelölése. A hosszú huzavona és a bevezetés határidejének többszöri módosítása után azonban a Fidesz most úgy döntött, hogy kidobja a színes benzin ötletét.


Az erre vonatkozó javaslatot a rezsibiztos, Németh Szilárd fideszes képviselő nyújtotta be hétfőn este –írja az Index.

A kormány először 2012-ben vetette fel, hogy a fekete kereskedelem elleni küzdelem miatt fontos lenne az üzemanyagok kötelező megjelölése: ha bárhol jelölés nélküli benzint találnak, arról tudható lenne, hogy illegálisan hozták forgalomba. És bár számos probléma felmerült a jelöléssel kapcsolatban (akadtak technikai problémák, és az Európai Bizottság is kifogásolta az ötletet), a jelölést végző céget már jó előre kiválasztották.


Még az üzemanyag-jelölés részleteinek kihirdetése előtt megvolt a nyertes cég neve: a szolnoki illetőségű Remeczki Ferenc vezette Femgas -írja a lap. A vezető több ponton is érintkezik a Simicska-Nyerges cégbirodalommal, ő irányítja például a Nyerges Zsolthoz köthető Budai Malomipari Kft.-t. Továbbá az Index szerint a Femgashoz került a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép korábbi többségi tulajdonrésze is.