Elvesztette az év meccsét a Hertha, nem lesz kupadöntő

Fotó: Bongarts / Boris Streubel

-

A végig jobban játszó Borussia Dortmund 3-0-ra nyert, és megérdemelten követte a Bayernt a döntőbe, májusban visszatérhetnek Berlinbe.


Berlinben egy hónapja mindenki a Borussia Dortmund elleni Német Kupa-elődöntőt várta. Dárdai Pál a szezon előtt két célt fogalmazott meg: bent maradni az élvonalban (4. a csapat a bajnokságban, azaz ezt kipipálhatja a Hertha) és bejutni a kupadöntőbe.


76 233 néző


Utóbbi viszont nem jött össze, de nincs szégyellnivalója Dárdai Pálnak és csapatának, hiszen a mérkőzést tulajdonképpen végig uraló Dortmund győzte le őket. A mérkőzést eldöntő gólt Gonzalo Castro szerezte, aki a 21. percben egy rövidre sikerült felszabadítás után 16 méterről vágta a labdát a tehetetlen Jarnstein kapujába.


Castro gólja


Az első félidő utolsó tíz percét leszámítva a Hertha a felezővonalon is alig jött át, igaz, a szünet előtti másodpercekben Hegeler hatalmas lehetőséget hagyott ki.

A második félidőben már sokkal bátrabban játszott a Hertha. Dárdai Pál két támadó középpályást is behozott a félidő felénél, de sem Schieber, sem Baumjohann nem tudott segíteni a csapaton, sőt egy kontra után Kagawa passzából Marco Reus eldöntötte a mérkőzést.


Reus gólja


A végén a Borussia végképp a berliniek fölébe kerekedett, és Reus még egy gólpasszt is kiosztott Mikhitaryannak. Így 1981-hez hasonlóan újra az elődöntőben ér véget a berlini kupamenetelés.


A Bayern–Dortmund-kupadöntőnek köszönhetően eldőlt, hogy a Bundesliga 7. helyezettje is indulhat az Európa-ligában. A Hertha pedig, ha nem is a kupadöntőben, de azért megmérkőzhet a Bayernnel: a bajnokság következő fordulójában a bajorok vendégeskednek az Olimpiai Stadionban.