Elütötte, majd lerúgta a motorost az oregoni rendőr

Forrás: Wikipédia

-

A járőrautóba szerelt kamera buktatta le a rendőri túlkapást.


180 ezer dolláros kártérítést ítélt meg egy amerikai bíróság annak a motorosnak, akit előbb elütött, majd lendületből megrúgott az őt üldöző rendőr. A Los Angeles Times beszámolója szerint egy oregoni rendőr, Rob Edwards épp egy szürke, jelöletlen Chevy Camaróval haladt egy kétsávos autópályán, amikor közel száz mérföldes (160 km/órás) sebességgel megelőzte őt a motoros.

Edwards rendőr felkapcsolta a szirénát és a villogót, majd üldözőbe vette a gyorshajtót. Miután egy útkereszteződésnél utolérte a motorost, felborította, majd a méltatlankodó vezetőt lendületből mellbe rúgta, és fegyvert fogott rá, így állította elő.

Azzal azonban a járőr nem volt tisztában, hogy a rendőrautóban beépített kamera működik, és felveszi az egész intézkedést.Justin Wilkens, a motoros perre vitte az ügyet, az esküdtszék pedig úgy döntött, jár a kártérítés, mert a szakszerű előállításnak nem része a gázolás és a gyanúsított mellbe rúgása sem.

Hozzátartozik a történethez, hogy Wilkensnek korábban már meggyűlt a baja a törvénnyel, 2008-ban például ittasan volt egy baleset részese, és többször vezetett részegen.