Eltussolta a gólyatábori erőszakot, felvették kormánytisztviselőnek

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Amikor kiderült, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter személyesen rúgatta ki.


285 ezres fizetésért felvették kormánytisztviselőnek az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyik háttérintézményébe azt a volt HÖK-vezetőt, akit az ELTE ÁJK fegyelmi bizottsága a legsúlyosabb büntetéssel, kizárással sújtott, mert a vizsgálat szerint elhallgatta az általa szervezett táborban elkövetett szexuális erőszakot, és nem nyújtott megfelelő segítséget az áldozatnak – írja az Index.

Bubla Áront, aki a Fidesz-KDNP őszi kampányában is részt vett, pár hónappal később a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság alkalmazta. Ez a szervezet a fenntartója a gyermekotthonoknak, javítóintézeteknek, de a vakok intézetének is. Az Index megkereste az Emmit, ahol előbb meglepődtek, vizsgálatot indítottak, majd Balog Zoltán személyesen rúgatta ki Bublát.

Bubla a gólyatábori erőszakról szóló cikk miatt beperelte az Indexet, sajtó-helyreigazítási és személyiségi jogi pert is indított. Egyelőre az előbbire került csak sor, a pert az Index első fokon megnyerte. Az ELTE jogi és tanítóképző kara sem szervez gólyatábort idén.