Eltűnt a késfenő Siófokon, leszúrta a kollégáját

Forrás: /

-

Egy csontozókés végül kéznél volt a balatoni giroszosnál.


A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy magyar-török állampolgár férfival szemben - közölte a VS.hu-val a vádhatóság.

A vádlott 2015 nyarán egy siófoki étterem konyháján dolgozott húselőkészítőként. 2015. július 26-án 18.00 óra körüli időben a vádlott „indulatos állapotba került”, mivel nem találta meg a késfenő acélját, és ezért fennhangon a kollégáit vonta felelősségre, köztük a sértettet is, akivel heves szóváltásba keveredett.

A szóváltás során a vádlott magához vett egy 19 cm pengehosszúságú hegyes csontozó kést, majd a sértett felé indult, akit bal kézzel megpróbált megütni, majd dulakodni kezdtek, melynek során a vádlott közepes erővel a sértettet mellkason szúrta és a bal karját is megvágta.

Mivel a sértett ellenállása ekkor sem tört meg, ezért a vádlott bal vesetájékon is megszúrta őt úgy, hogy a penge markolatig a sértett testébe hatolt. Ezt követően a jelenlevő munkatársak szétválasztották őket, valamint értesítették a mentőszolgálatot.

A sértett a kórházba szállításkor közvetlen életveszélyben volt, orvosi ellátás nélkül biztosan meghal – véli a főügyészség, amiért az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.