Eltűnnek a Soros-kampány plakátjai

Fotó: Szabó Gábor

-

A kormány elhúzódó vitákra számít a bevándorlásról.


A nemzeti konzultáció május végén véget ért, az utókampányt pedig két szakaszban, hathetes időtartamra tervezték. Ennek megfelelően a második szakasz az eredeti tervek szerint, július 15-én zárul – közölte a közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A közlemény szerint a konzultációt folyamatosan támadó baloldali pártok részéről tisztességesebb lenne, ha tájékoztatnák a magyarokat arról, miért szavazták meg a betelepítést erőltető határozatokat az Európai Parlamentben, és miért bontanák el a déli határzárat.

A kormány egyúttal sikeresnek minősítette a részvételi rekordot és egyértelmű eredményt hozó konzultációt; mint fogalmaztak, „a magyarok nem hagyják, hogy nélkülük döntsenek róluk".

„Értjük, hogy Soros Györgynek és embereinek ez nem tetszik, de el kell fogadniuk, hogy akik a konzultációban részt vettek, azoknak meg Soros György politikája nem tetszik” – áll a közleményben, mely szerint a milliárdos tervei veszélyeztetik Magyarország biztonságát.

Kedden szóvivője is nyíltan bevallotta, hogy évente migránsok százezreit akarja Európába hozni – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ, amely azt is jelezte: a magyarok eddig három alkalommal, két konzultáción és egy népszavazáson mondtak nemet ezekre a veszélyes tervekre.


Legsötétebb órák

Soros György aszerint a magyar kormány „antiszemita ábrázolásmódot" használ a kampányban – írja a BBC. „Lesújt a jelenlegi magyar rezsim szándékos dezinformációs kampányának részeként alkalmazott antiszemita képi ábrázolásmód. Bizakodással tölt el ugyanakkor, hogy a magyar zsidó közösség vezetése számtalan magyar állampolgárral együtt szót emelt e kampány ellen" – idézték Sorostól.

Kedden közleményt adott ki a szóvivője, Michael Vachon is. Azt írta, „Európa legsötétebb óráit idézi" a kormány új, migrációellenes kampánya, amely Soros képét használja plakátjain. „A magyar kormány idegengyűlölete és a menekültek démonizálása Európa-ellenes."

Vachon szerint fantazmagória a feltételezés, hogy Soros támogatja az Európába özönlő menekültáradatot. „Soros migrációval kapcsolatos jelenlegi álláspontja az, hogy a nemzetközi közösségnek jobban kellene támogatnia a fejlődő országokat, amelyek ma a menekültek 89 százalékának adnak otthont, és hogy Európának több százezer, teljesen átvilágított menekültet kellene befogadnia egy módszeres ellenőrzési és áttelepítési folyamat keretében."