Eltűnése után tíz évvel megkerült egy vizsla

Fotó: Glen Stubbe

-


Gazdája már rég halottnak hitte a 2006-ban egyéves korában eltűnt barna-fehér rövid szőrű vizsláját, Charlie-t, akit a múlt héten találtak meg elhagyatva az Alabama állam déli részén fekvő Brewtonnál.

Egy helyi állatorvosi klinika azonosította az állatot mikrocsipjét leolvasva, és telefonon értesítette gazdáját, aki a 300 kilométerre északra fekvő Birmingham melletti Cornerben él. „Sokkos állapotban voltam, megdöbbentem, sírtam. Ez bámulatos” – mondta egy csütörtöki interjújában Tracey Dove.

Senki nem tudja, hol lehetett a kutya az elmúlt tíz évben, ám pofája ősszé vált, és mellkasán hatalmas rákos daganat éktelenkedik. A jövő héten fogják megműteni, és utána Dove, amilyen hamar csak lehet, haza akarja őt vinni.

Dove a Cornertől 100 kilométerre északra fekvő Cullmanban élt nyolcéves fiával, amikor Charlie eltűnt a kertjéből. A rövid szőrű vizsla a vadászok kedvenc fajtája, és Dove úgy véli, valaki ellophatta. „Nagyon drága vadászkutya, de mi csak házi kedvencként tartottuk, és elkényeztettük” – mondta.

Amikor Charlie eltűnt, Dove a mikrocsippel ellátott kutyák adatbázisával tartotta a kapcsolatot, de már nem reménykedett abban, hogy kedvence valaha is előkerül.

Renée Jones állatmentőt szomszédja értesítette arról, hogy a Brewton melletti templom lépcsőin fekszik egy ismeretlen kutya. Az önkéntesek elvitték az állatot az állatorvosi klinikára, ahol megtalálták mikrocsipjét. „Gyakran kapunk mikrocsipes kutyát, de a rajta lévő információkat általában nem frissítik, és a telefonszám sem jó. Amikor felvették a telefont, majd megőrültem” – mondta Jones.

A kutya műtétjét az interneten összegyűjtött adományokból fogják fedezni, gazdája azt tervezi, hogy ő is ott lesz, amikor elvégzik az operációt.