Eltörte a viperát áldozatán a Lónyay utcai autótolvaj

Forrás: Police.hu

-

Két autót is el akart rabolni a férfi, akit most fegyházba küldene az ügyészség.


2014. januárjában kezdődött az ámokfutás a főváros IX. kerületében. A 29 éves vádlottnak a Lónyay utcában megtetszett egy épp leparkoló autó. Ezért követte a sofőrt, annak ötödik emeleti lakásáig, ahol megragadta az autós vállát, maga felé fordította és a nála lévő mintegy 50 centi hosszú teleszkópos bottal rávágott a sértett homlokára, amitől a férfi térdre esett. A második ütésnél a teleszkópos bot kettétört. A vádlott ezután elvette az autóstól a kezében lévő kulcscsomót – amin azonban csak a sértett lakáskulcsai voltak -, majd elmenekült.

Miután a lakáskulccsal nem indult a kocsi, újabb áldozatot keresett. Maradt a Lónyay utcában, ezúttal egy nőt szemelt ki, akit szintén fejbe vágott a félbetört viperájával. Az ütéstől a nő földre került, de az autó kulcsát nem adta át a vádlottnak, hanem azt a mellette parkoló jármű alá dobta ezért, hogy azt a vádlott ne tudja megszerezni. Ekkor újra megütötte a nőt, majd elvette a mobiltelefonját.

Menekülni azonban már nem tudott, mert a járókelők feltartóztatták, amíg a rendőrök ki nem értek.

A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint mindkét sértett bántalmazásával összefüggésben fennállt az életveszélyes sérülés kialakulásának reális lehetősége, annak elmaradása a véletlennek köszönhető. Ezért a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben a főügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.