Eltiltás segíthet a kéziválogatottnak

Fotó: Bongarts/Getty Images / Sascha Steinbach / Bongarts/Getty Images / Sascha Steinbach

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) helyben hagyta a szlovén Uros Zorman eltiltását, így a klasszis irányító nem játszhat a magyarok elleni vébéselejtezőkön.


A harmincnégy éves, jelenleg a Kielce alkalmazásában álló játékos azért bűnhődik, mert idén január 12-én, az Ukrajna elleni előselejtezőn verekedett az ukrán Olekszandr Servelevvel (a harmadik eltiltott a szlovén Miha Zvizej, ám ő jelenleg sérült),  az ütközet pedig pillanatok alatt tömegbunyóvá vált.

Az érintett játékosok három meccsre szóló eltiltást kaptak, amiből kettőt biztosan le kell tölteniük, a harmadikat viszont 2015. június 30-ig felfüggesztették. Az ukrán szövetség egyébként nem is fellebbezett a döntés ellen, míg a szlovénok csak Zorman eltiltását akarták eltöröltetni, de a nemzetközi szövetség helyben hagyta eredeti ítéletét.

A 2012-es szerbiai EB legjobb irányítójának választott kézilabdázó kiesése nagyon jól jöhet a magyar válogatottnak, akik június 8-án Veszprémben, míg 15-én Velenjében küzdenek meg szomszédainkkal azért, hogy ott lehessenek a jövő évi, katari világbajnokságon. A siker azért is nagyon fontos lenne, mert Katarból lehet majd a legkönnyebben eljutni az olimpiai kvalifikációs tornák valamelyikére, míg kudarc esetén a Mocsai-csapat nagyon messzire kerülhet Riótól.