Elszabadult a hullámvasút a Holnemvolt Parkban

-

Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett senkinek baja.


Egy olvasó értesítette a Nol.hu-t, hogy alig fél tucat utassal elszabadult a hullámvasút a Holnemvolt Parkban. A szerelvényen nem tartózkodott a fékezésért felelős dolgozó. A hullámvasút mellett állt, és láthatóan pánikba esett, amikor a szerelvény váratlanul nekiiramodott. Később a hullámvasút olyannyira felgyorsult, hogy az olvasó szerint az egyik kanyarban a külső íven futó kerekek felemelkedtek a sínről. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki.

Miután megállították a szerelvényt a dolgozó azzal védekezett, ő szólt, hogy senki ne szálljon fel, mert a hullámvasút csak később indul. Szerinte addig senki nem szállhatott volna fel, amíg ő el nem foglalja a helyét a fékező állásban. Hanga Zoltán, a hullámvasutat üzemeltető állatkert szóvivője is azt a néhány utast tette felelőssé a történtekért, akik munkatársuk tiltása ellenére felszálltak a szerelvényre. Hanga szerint a hullámvasút történetében ilyen még nem fordult elő. A rendszer biztonságos, ha kisiklik, akkor sem tud a mélybe zuhanni a szerelvény.

Hanga szerint műszaki hiba nem történt, és egyelőre nem látja okát, hogy a történtek miatt komolyabb belső vizsgálat induljon. A rendőrséget mindez idáig nem értesítették az incidensről.