Elszabadul a napsütés a hétvégén

Fotó: Europress/AFP/Dominique Faget / Europress/AFP/Dominique Faget

-

Le sem lehet majd állítani, bár néhány felhő szombaton megpróbálja. Húsvét hétfőn csak nyugaton van esélye az esőnek.


Csütörtökön észak, északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet és kisüt a nap. A legtöbb napsütésre az ország középső sávjában számíthatunk. A Tiszántúlon viszont estig borús maradhat az idő. Itt néhol még kisebb eső, zápor is kialakul. 6 és 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Az északi szél többfelé lesz élénk, néhol erős – írja a köpönyeg.hu.

Pénteken derült, ragyogóan napos időre számíthatunk. Eső sehol sem lesz, de a reggel többfelé lehet gyenge fagy. Délutánra - a sok napsütés hatására - 10-13 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, de kisebb zápor csak elvétve fordulhat elő. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: délután már 13-14 fok lehet a jellemző hőmérséklet.

Húsvét vasárnap mindenhol csökken a felhőzet, és szép napos idő alakul ki. Eső nem valószínű. A kellemes húsvéti napsütésben 12 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Húsvét hétfőn a szikrázó napsütést kevés gomolyfelhő zavarja. Esetleg nyugaton alakulhat ki zápor. A csúcshőmérséklet 12 és 18 fok között várható.