Elsüllyedt a házilag barkácsolt tengeralattjáró

Fotó: Frumperino

-

A hajó építőjét gyilkosság gyanújával őrizetbe vették Dániában.


Gyilkossággal gyanúsítanak a dán feltalálót, művészt, búvárhajó-építőt és rakétafejlesztőt, akinek saját tervezésű és készítésű tengeralattjárója tisztázatlan körülmények között elsüllyedt Koppenhága közelében.

A 46 éves Peter Madsent sikerült időben kimenteni, ám a rendőrség őrizetbe vette. A gyanú szerint megölt egy svéd újságírónőt, aki a hajótörés előtt a 18 méter hosszú, 40 tonnás UC3 Nautilus tengeralattjárón tartózkodott.

Madsen azt állítja, hogy a róla és hajójáról cikket készítő újságírónőt csütörtökön partra tette egy szigeten a koppenhágai kikötőben, de a nőt nem találják. Az újságírónő eltűnését élettársa jelentette.

A búvárhajót is azután kezdte keresni a dán haditengerészet két helikopterrel és három hajóval, hogy péntek reggel nem tért vissza a megadott időre és a rádiójelekre sem válaszolt. A Koge-öbölben hét méter mélyen fekvő tengeralattjáróhoz búvárok merültek le, de nem tudtak behatolni a hajóba, mert nagyon instabil.

A 2008-ban közösségi finanszírozással, házilag épült, 8 férőhelyes tengeralattjáró a legnagyobb volt a maga nemében a világon.