Elsőfokú riasztás van több megyében a havazás és az extrém hideg miatt

Fotó: MTI / Komka Péter

-

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 9 megyére adott ki elsőfokú riasztást, a Dunától nyugatra több helyen 5 centit meghaladó friss hó hullhat 12 óra alatt. Egy keleti megye is érintett. Kedden hasonló lesz a helyzet több megyében.


Hétfő

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat


Borsod-Abaúj Zemplén megyére a -15 fokos hideg, Fejér, Győr, Komárom és Veszprém megyékre pedig gyenge hófúvás miatt adott ki riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat, ott hótorlaszok is kialakulhatnak. A többi megyére érvényes a 12 óra alatt lehulló legalább 5 centis hó.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint az ország északkeleti és északnyugati csücskét leszámítva sokfelé hullik majd 1-5 centis hó, a délnyugati tájakon - Zala, Somogy és Baranya megye déli részén - 10 centis hó is várható. A megélénkülő szél ráadásul több helyen széthordhatja a havat. Kemény, igazi téli idő lesz: a hajnali - 15 és - 6 fokról - 1, -7 fok közé „melegszik” a hőmérséklet.


Forrás: Köpönyeg.hu


Kedden is többfelé várható havazás, de ónos szitálás is lehet, és maradnak a mínuszok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre 8 megyére adott ki riasztást, ebből Baranyára gyenge ónos eső, a többinél pedig gyenge hófúvás és 12 óra alatt legalább 5 centi hó miatt.


Kedd

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat