Első! Tarlós István átvillamosozott a Rákóczi hídon

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Mától Újbudáig jár az 1-es. A cikkben videó, ha belenéz, érezheti, amit a villamossofőr érezhetett az első úton.


Átadták az 1-es villamosvonal Újbudáig meghosszabbított szakaszát pénteken. Tarlós István főpolgármester, miután az 1-es villamoson utazva áthaladt a Rákóczi hídon, újságírók előtt kijelentette:


a híd ezzel elnyerte eredeti funkcióját.

Az eredeti tervek szerint befejeződött az 1-es és a 3-as villamosvonal fejlesztése – mondta a főpolgármester.


Az ablaktörlő egy kicsit koszos, de a film így is szuper


Más villamosok viszont nem járnak vasárnap

Március 22-én (vasárnap) villamospálya-karbantartás lesz a Szabadság hídon, a Szent Gellért téren és a Móricz Zsigmond körtéren. Ezért a 18-as, a 41-es és a 47-es villamos egész nap rövidített útvonalon – dél-budai végállomásuktól az Újbuda-központ M megállóhelyig – jár, a 19-es és a 49-es villamos közlekedése pedig szünetel.


A BKK a dél-budai villamosok által nem érintett vonalszakaszokon az M4-es metrót ajánlja azoknak, akik Kelenföld vasútállomás M és a Kálvin tér M között utaznak, illetve a 7-es és a 107-es autóbuszt pedig a Bikás park és az Astoria között közlekedőknek.

Ezenkívül a Széll Kálmán tér M-ról, a Várfok utcából villamospótló buszt indít 18-as jelzéssel Újbuda-központ M-ig, a 17-es pótlójárat útvonalát pedig erre a hétvégére meghosszabbítja, ezért az a Bécsi út/Vörösvári út végállomástól Újbuda-központ M érintésével a Kelenföld vasútállomás M-ig viszi az utasokat. A pesti oldalon a Deák Ferenc tér M és a Fővám tér M között 47-49 jelzéssel közlekedik majd villamospótló autóbusz.