Első interjúját adta a mészárlás kezdetén a Bataclanban játszó zenekar

-

Mindannyian elmesélték, hogy miként sikerült túlélniük a tragédiát.


Az Eagles of Death Metal (EoDM) koncertje volt november 13-án éppen a Bataclanban, amikor három terrorista berontott, és válogatás nélkül elkezdte lemészárolni az embereket. A teremnél legkevesebben kilencvenen haltak meg. A Vice-nak november 22-én adtak interjút, amelyet ma posztoltak a honlapjukra.

A zenekar minden tagja beszámolt arról, hogy hogyan menekült meg végül.

Eden Galindo gitáros akkor rohant a színpad mögé, amikor a fegyveresek éppen újratöltöttek.

Az énekes Jesse Hughes egyből a barátnőjét kezdte el keresni az öltözőben, de akkor ő már nem volt ott, és kétségbeesve kereste tovább.

A basszusgitáros Matt McJukins az első tizenöt percben egy kis, vízzel elárasztott szobába bújt el több rajongóval együtt.

Hangmérnökük, Shawn London volt a legközelebb talán ahhoz, hogy megölik, egy golyó éppen csak elkerülte, a keverőpult alá bújt utána, a fegyveresek pedig azt hitték, hogy lelőtték.

A dobos Julian Dorio az elején csak a dob mögé bújt el, és onnan látta, hogyan mészárolják le a nézőket.

Hughes pedig arról is beszámolt, hogy az egyik rajongójuk a kabátja alatt élte túl a támadást az öltözőjükben.A zenekar a tragédia ellenére nem áll le, folytatják a turnéjukat. A Queens of the Stone Age-ből is ismert, EoDM-társalapító (de a koncerten egyébként ott nem levő) Josh Homme – aki azóta az áldozatok nevét tartalmazó listát mindig a pénztárcájában tartja –arról beszélt, hogy minden zenekart arra kérnek, hogy dolgozza fel az I Love You All The Time című számukat, és az ebből befolyó minden bevételt felajánlanak az áldozatoknak.

A zenekar társalapítója, Jesse Huges pedig bevallotta:


Azt szeretném, ha mi lennénk az első banda, aki játszik a Bataclanban, miután az újra kinyit.