Előzetesben maradnak a Buda-Cash ügyben letartóztatottak

Fotó: VS.hu / Kozma Zsuzsi

-

A Fővárosi Törvényszék jogerősen is helybenhagyta a Buda-Cash-ügyben érintett három személy előzetes letartóztatását.


A törvényszék március 18-i döntésével V. Péter, Gy. János és T. Péter Árpád gyanúsítottak maradnak előzetes letartóztatásban. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztálya jár el különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény miatt – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A Budai Központi Kerületi Bíróság március 11-i végzésében a szökés, elrejtőzés és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt harminc napra rendelte el a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék végzése szerint az elsőfokú bíróság törvényesen és okszerűen döntött a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendeléséről.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélésgyanús esetek miatt.

A Questor-ügyben ma a rendőrség három embert állított elő, és több házkutatást tartott. Az egyik őrizetbe vett személy Tarsoly Csaba – ismerte el Tarsoly ügyvédje az atv.hu-nak.