Előzetesben az élettársát agyonverő férfi

-

Egy korábbi gyilkosságért 12 évet ült a férfi. Szabadulása évében ismerte meg leendő áldozatát.


Előzetesbe helyezte a bíróság az 53 éves budapesti férfit, aki a gyanú szerint Maglódon agyonverte élettársát. A holttestre közel egy hónap múlva bukkantak rá - mondta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. Gyugyi Csilla szerint a gyanúsított elleni kényszerintézkedést egy hónapra rendelték el a szökés, elrejtőzés, illetve az esetleges bűnismétlés veszélye miatt.

A férfi 2011 tavaszán ismerkedett meg leendő élettársával, és egy maglódi albérletbe költöztek. Gyakran vitatkoztak és verekedtek pénz vagy féltékenység miatt. Októberben is ez történt, és dulakodás közben a gyanúsított többször durván megütötte és megrúgta élettársát. A földön fekvő nőt addig bántalmazta, amíg az meg nem halt. Ezután letakarta a holttestet, átöltözött, bezárta a lakást és elment otthonról. A főbérlő novemberben akart személyesen a bérlőivel beszélni, ekkor találta meg a halott nőt. A gyanúsítottat másnap, a fővárosi lakásán fogták el.

Az 53 éve férfi beismerte tettét. Egy korábbi gyilkosságért 12 évet ült, 2011-ben szabadult, s nem sokkal később ismerkedett meg az élettársával.